Sušenje veša u stanu je loše po vaše zdravlje - Srpski Portal
Opseg: Isključeno
Opseg:
km Set radius for geolocation
Pretraga
Učiavanje…
Domen na prodaju
Ponudite cenu na Email: napravitesajt@gmail.com

Sušenje veša u stanu je loše po vaše zdravlje

Sušenje veša u stanu je loše po vaše zdravlje
Kuća

Sušenje veša zimi u zatvorenom prostoru podiže nivo vlage za do 30 odsto. To nikako nije dobro za zdravlje ukućana koji udišu tu vlagu i hemikalije od deterdženta i omekšivača (jer i to u malim količinama isparava iz tokom sušenja)

“Vlažno okruženje podstiče rast plesni koje mogu otpustiti svoje spore, a one uzrokuju alergijske reakcije kod nekih ljudi. Plesan i spore gljiva obično nisu vidljive ljudskom oku. U normalnim situacijama, ljudi će kijati ili kašljati ako udahnu te spore, jer se tako naš imunitet bori s njima. Ali, ako niste osetljivi na plesan, možda nikad nećete imati reakciju na nju. Astmatičari koji su osetljivi na spore gljiva mogu najviše patiti u ovim situacijama, jer to pogoršava njihove simptome”, kaže Fina Keni, iz irskog Udruženja astmatičara.

Ako se veš suši na radijatoru to će, osim zdravlja ukućana, ometati i protok topline, odnosno smanjiće se efikasnost radijatora, što u zbiru vodi pojačavanju grejanja i većim računima.

Takođe, i sama vlaga koja isparava vazduh čini hladnijim pa, iako je termostat na istoj temperaturi, u stanu će biti hladnije nego inače. Osetljiva odeća koja se mokra stavlja na radijatore može se oštetiti, pucanjem elastinskih vlakana u njoj.

Sušilica je odličan izbor ako postoje mogućnosti za to. Svako ko veš suši u sušilici, kaže kako ono postaje izuzetno mekano i često ga nije potrebno peglati, jer nije zgužvano kao kada se suši na vazduhu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.