СКАНДАЛ У НОТР-ДАМУ: Застава тзв. Косова се поносно вијори са обележјима држава победница у Првом светском рату

1
13
Усред Париза
Французи Срам вас Било!

Застава тзв. “државе Косово” данас се усред Париза поносито завијорила са заставама других држава победница – учесница у Првом светском рату.

У париској катедрали Нотр Дам, међу заставама више од 20 земаља учесница Првог светског рата, истакнута је и застава тзв. Косова.

“Застава Косова први пут плови у Нотр Даму у Паризу, у оквиру обележавања стогодишњице од краја Првог светског рата”, објавио је на свом Твитер налогу Ћендрим Гаши, који се представља као амбасадор привремених приштинских институција у Паризу.

Заставе су постављене у катедрали Нотр Дам, у оквиру обележавања стогодишњице од завршетка Првог светског рата.

Иако је на страни савезника у том сукобу било укупно 19 држава, у француској престоници је постављено 20 застава.

Савезничке снаге су, како подсећа Б92, чиниле Француска, Велика Британија, Јапан, Италија, САД, Русија, Србија, Белгија, Црна Гора, Ријадски емират, Португал, Румунија, Краљевина Хиџаз, Грчка, Кина, Тајланд, Бразил, Албанија и Јерменија.

Током Првог светског рата, након пораза и повлачења српске војске у јесен 1915. године, аустроугарске јединице су окупирале северни део Косова, а бугарске јужни (Призрен, Приштина, Качаник, Урошевац, Гњилане).

Аустроугарске окупационе снаге, а у почетку и Бугари, су на Космету били дочекани као ослободиоци.

Аустроугарске власти су отварале школе на албанском језику, док су Бугари завели окрутан окупациони систем.

После пробоја Солунског фронта 1918. године, КиМ су у октобру заузеле јединице српске 2. армије, и подручје нешто касније улази у састав новостворене Краљевине Срба, Хрвата и Словенаца.

У Паризу се 11. новембра обележава стогодишњица завршетка Првог светског рата.

Већ је најављено да ће догађају присуствовати председник Србије Александар Вучић, али и председник самопроглашене државе Косово Хашим Тачи.

Спекулисало се да ће током тог догађаја бити постигнут “коначни одговор о Космету”, али је Вучић на недавној конференцији за медије рекао да “не зна зашто су се сви толико узбунили и зашто очекују да се нешто деси”.

Француски пријатељи – ПИХ!

Иначе да вас подсетим, ако сте случајно заборавили, колики су нам пријатељи. Они су сасвим случајно наплатили сваки метак, завој, транспорт бродовима на Крф после 1. светског рата. Да, да, драги моји – НАПЛАТИЛИ!!!

Тако су и наставили. Уводили нам санкције, бомбардовали нас, признали тзв. Косово, признали отимање дела територије!

Стиди се Француско! Заувек се стиди, а Ви Срби подигните главе и памтите. Памтите да нам нису пријатељи! Заувек запамтите. Сви они се воде ИНТЕРЕСОМ!

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име