Курц променио правац и више не гура право него…

0
14
Курц
Аустрија ће подржати пријем Косова у Интерпол

Курц се полакомио. Шта је то утицало на Курца и политику његове странке да промене мишљење? Зашто се Курц окренуо од нас?

Дочекасмо Курца домаћински. Угостисмо га лепо, онако људски али се Курц одласком од нас предомисли и рече да ће он Курц ипак подржати Космет да буде примљен у чланство Интерпола.

Е до Курца!

Ако је и од Курца, много је! Себастијан Курц тврди да је и његов коалициони партнер Слободарска странка (ФПО) Хајнца Кристијана Штрахеа променила свој став с тим у вези.

Наиме, Штрахе је приликом недавне посете шефа српске дипломатије Ивице Дачића Бечу најавио да Аустрија неће подржати пријем Космета у Интерпол, нити у било коју међународну организацију, док се не постигне решење између Београда и Приштине.

Штрахе је, пре две недеље, рекао и да је тај став усаглашен и са председником Аустрије Александером ван дер Беленом, који је, међутим, тада поручио да аустријски став није у потпуности решен.

АПА додаје да Влада у Бечу наводи да је Курц договорио са Штрахеом и министром унутрашњих послова Хербертом Киклом да ће “Аустрија на том састанку прихватити чланство Космета”.

Штрахе је имао критички став према чланству Космета у Интерполу, али су експерти изнели аргументе у вези међународне полицијске сарадње, који су били одлучујући, наглашено је из аустријске владе.

Указује се да је приоритет председавања Аустрије ЕУ да се подрже све државе Западног Балкана у приближавању ЕУ, као и у спровођењу потребних реформи.

“То посебно важи и за област унутрашње безбедости и борбу против корупције. Ми због тога имамо интерес за појачану полицијску сарадњу”, рекао је Курц.

И министар унутрашњих послова Кикл истакао је у изјави да, и поред све оправдане критике, чланство Космета у Интерполу доноси предност у борби против криминала, пошто олакшава прекограничну сарадњу полиција.

Па бре Курче зар си ти заборавио да Космет није признат и да у УН није решен статус. Космет није посебна територија него и даље територија Србије УЗУРПИРАНА од Нато агресора. Били смо Вам захвални у време Нато агресије јер нисте, као неутрална територија, дозвољавали прелетање преко Ваше територије авионима Нато алијансе! Па шта сада ово значи Курче!

Да ли Ви сумњате да ми не знамо да су у питању интереси? Мислите да ми не знамо да нема више Правде и Поштења! Ви мислите да је Српски Народ глуп? Да заборавља?

Порука овог Портала политичарима у Србији је да употребе вијуге својих саветника (јер не знамо потенцијале вијуга политичара) и смисле нешто што ће младе задржати у Србији, како не би више ишли у овако “пријатељске” државе и служили им. А све зарад усраних евра. Смислите и помозите младима Србије да могу да уживају у својој земљи, да раде, зарађују и уређују Србију, а усрани Курчеви нека сами себе “раде”.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име