Фудбалски стручњак је ДВА пута мењао име јер се СТИДИ СВОГ СРПСКОГ ПОРЕКЛА!

1
13
Нестор Ел Масетро
Нестор Ел Масетро

БИЛО МЕ ЈЕ СРАМОТА ШТО САМ ИЗ СРБИЈЕ КОЈА ЈЕ БИЛА ПОЗНАТА КАО АГРЕСОР! Фудбалски стручњак је ДВА пута мењао име јер се СТИДИ СВОГ СРПСКОГ ПОРЕКЛА!

Фудбалери Динама из Загреба у четвртак у оквиру Лиге Европе гостују екипи Спартака из Трнаве, а главна тема у медијима из региона је доскорашњи тренер словачког тима Нестор Ел Маестро који је пореклом из Србије.

Нестор Ел Масетро је рођен 1983. године у Београду. Отац му је од раног детињства усадио љубав према фудбалу. Водио га је редовно на утакмице Црвене звезде. Међутим, када је напунио осам година са породицом се преселио у Енглеску.

Када је напунио 16 година одлучио је да промени име, јер се стидео свог порекла.

“Хтео сам да се решим оног ‘ић’. Након толико година у Енглеској осећао сам се као Британац, а било ме је и срам што сам из Србије која је тада у свету била позната као агресор. Тиранину Слободану Милошевићу, чије презиме се завршавало као моје, судило се за ратне злочине”, рекао је у једном интервјуу за Гардијан Нестор.

Први пут је име променио у Џон Смит, а онда је вратио име Нестор и додао Ел Маестро јер му је звучало “цоол”.

“Сад сам Ел Маестро дуже него што сам био Јевтић и научио сам да живим са тим”, рекао је 35-годишњи тренер.

Тренерску каријеру је почео у Енглеској у аматерима, писао је тренинге и слао их клубовима широм Европе. Добио је одговор од Вест Хема, тачније њихве академије. Затим је уследио позив Аустрије из Беча. У Шалкеу је постао најмлађи асистент у историји Бундеслиге. Радио је у Хановеру, Хамбургеру… Затим је уследио позив Спартака из Трнаве да дође на место главног тренера. Прихватио је изазов и са словачким клубом успео да освоји историјску титулу шампиона.

Након великог успеха одлучио је да напусти клуб и прихвати понуду ЦСКА из Софије.

Курир спорт

1 КОМЕНТАР

  1. Требао си се назвати именом: ЕЛ СЕРОЊА! Пристајало би ти! Ти БРЕ немаш НИШТА. Ти си празно ништа нула. Човече па како ти живиш? Ти под хитно мораш да се одрекнеш и предака, родитеља, све до 10 колена уназад! Ако то не урадиш ништа од посла. Па како не конташ да нешто остаје иза људи. Иза тебе је требало да нешто остане. Не мислим на то што ти је на срцу (на слици). То ће са твојим парама исто мирисати као и нама Србима! Али ти на крају свог живота када се окренеш видећеш само ТО! Ништа више, само ТО. Стиди се.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име