Француско лицемерје на делу – Срамота на прослави 100 година од победе у Првом светском рату

6
36
Обележавања Дана победе у Паризу
Хашим Тачи и Колинда Грабар Китаревић - "Ослободиоци" којима су Французи захвални

На церемонији обележавања Дана победе у Паризу распоредом седења по први пут су изједначени агресори у Првом светском рату и њихове жртве.

Да ли је данашња француска политика према Србији некоректна и неискрена. Ради се о својеврсној политичкој интенцији на линији залагања да се та косовска независност потврди на сваки начин.

Задовољни су собом - победници и поражени у првом реду на прослави
Да ли се Богу смејете Нацисти!

То смо видели, како јуче, тако и по ставу Француске да ће подржати улазак Косова у Интерпол на сваки начин и по сваку цену.

Хитлеров начелник генералштаба Адолф Хојзингер
Хитлеров начелник генералштаба Адолф Хојзингер такође је био председавајући војног комитета НАТО-а од 1961. до 1964. године

У првим редовима су били смештени савезници из НАТО и ЕУ, а није се водило рачуна ко се на којој страни борио током Првог светског рата.

Нато штаб
Нато штаб, случајност да личи на 2 СС слова, или не?

Французи су у средњем веку имали више слуха за значај Косовске битке и за поштовање онога што је српска војска урадила 1389. него што данас имају за велику победу српске војске, раме уз раме са француским војницима у Првом светском рату.

Некада су у част српској војсци звонила сва звона у црквама у Француској, а краљ лично присуствовао молебану у Богородичиној цркви у Паризу. Данас се у том истом Нотр Даму, на срамоту Француске, поводом века од победе у Првом светском рату, поред српске заставе вијори и косовска, самопроглашене државе на тлу Србије.

Тачи поред Путина и на Мировном форуму у Паризу

Након скандала са распоредом седења на свечаности у Паризу поводом Дана примирја у Првом светском рату, сада се Хашим Тачи нашао у првом плану и на Мировном форуму.

Хашим Тачи
Скандал са распоредом седења на свечаности у Паризу поводом Дана примирја у Првом светском рату

Француски амбасадор: Молимо председника Вучића и српски народ да нас извини

Амбасадор Француске у Београду Фредерик Мондолони је упутио данас извињење председнику Србије Александру Вучићу и српском народу због протокола и распореда седења на свечаности обележавања Дана победе у Паризу.

„Ми не заборављамо да је Србија изгубила трећину становништва. Данас је требало да славимо. Ово је покварило данашњу прославу. За нас је оно што се десило неспретност која је за жаљење и ми молимо председника Вучића и српски народ да нас извини”, рекао је Мондолини за ТВ Прва.

Па господине Мондолини мало ћеш да извиниш. НЕ ПРИХВАТАМО ИЗВИЊЕЊЕ. Прихватићемо, можда, када поништите признање тзв. независне државе “Косово”!

Још се сећамо како су у Москви обележили Девети мај и ко је марширао у Пуку бесмртних са Владимиром Владимировичем Путином. То су била два народа — један који је дао највеће жртве и које је представљао Бењамин Нетанијаху, а други народ, Срби, после Совјета дао је највише бораца.

Једино што је овде вредело је то што су се активисткиње “Фемена” у топлесу окупиле и код Триумфалне капије носиле транспаренте на којима је писало “Добродошли ратни злочинци”. Онда су кренуле ка колони возила у којима се налазио Трамп.

Активисткиње "Фемена"
Активисткиње “Фемена” у топлесу окупиле су се и код Триумфалне капије носећи транспаренте на којима је писало “Добродошли ратни злочинци”

Свака част девојке! Тако се брани Слобода!

Зар је потребно писати пуно?

Србија је понижена у Паризу
Србија је понижена у Паризу. Срам те било Француска државо! Стиди се!

Довољне су фотографије са лица места. Све је јасно нама у Србији, све.

Макрон и Меркел се додирују
Француски председник Макрон ваћарио Меркелову на прослави у Паризу

Мој предлог је да се откаже посета француског председника Макрона Србији! Док не покажемо зубе неће нас ценити! А као разлог се слободно може навести да се Српски народ осећа понижено, осрамоћено и издато од стране Француске и француког народа.

А ако не знате погледајте и ЦИА грб – у средини има обрисе НАТО савеза, али и “наци свастике”

ЦИА
ЦИА амблем са грбом НАТО односно нацистичке Свастике

Ево још једне слике па сами просудите, али мало и истражујте о повезаности Нациста, САД, ЦИА, Немачке….Чуда су се дешавала после Другог светског рата…

Нато и свастика
НАТО симбол је у ствари СВАСТИКА симбол нациста

6 КОМЕНТАРА

 1. Тако је! Слажем се у потпуности са тобом. Никада више ни за кога не треба да ратујемо! Доста смо имали жртава. Срам их било! Има свуда тих нацистичких симбола, и америчка морнаричка база у Колораду је у облику нацистичке свастике. Када су смишљали много, много касније Гоогле нису планирали да ће свет видети и ту страшну игру и спрдање са жртвама Другог светског рата.

  • Јесте. Ево и те фотографије. Ма чуда су првили, и дан данас их праве. Фурају своје и поробљавају и даље, отимају, уништавају…

   Ево слике:

   Mornarička baza u onliku svastike

 2. Čoveče, nisam imao pojma za ovu bazu. A Francuze neka je sramota! Makron bi trebao da izađe na TV France 1 i javno se izvini Srbima, pred celim svetom! Srbija do Tokija!

 3. Strašno. Koliko nas svi oni cene. Nimalo. Zato im ne trebamo dati da grade Metro u Beogradu. Nikako i nikada. Dati Kinezima. A trebalo bi da se država organizuje, uključi sve legalne i nelegalne kanale i što pre nabavi S-400, i mnoštvo dronova….pa neka i podigne ogromne kredite za to. Treba se osigurati na vreme.
  Sa Rusijom, Kinom i Indijom razraditi planove i programe da nam oni budu nekakvi mentori i tako staviti neku objavu da ako neko dirne nas dirnuo je i ove tri države.
  Rusiji što pre dati da napravi vojne baze u Nišu, negde u Vojvodini i u R Srpskoj! i da tamo dođe velika tehnika…
  Loše vreme dolazi. Ne dozvolimo da bude loše po nas.

 4. Његош каже: “Спуштах се ја низ ваше уже, умало се уже не претрже. Од тада смо виши пријатељи, у главу ми памет ућерасте”.

  А дневни лист „Политика“ је ставила сјајну фотографију поводом овиог догађаја. Погледај слику. (Српски извиђач из Првог светског рата)

  Oko Sokolovo

 5. Да, одлична фотографија. Све што имамо да кажемо налази се на њој. И ОН, као извиђач их посматра…

  Ово је оригинална фотографија:

  Oko Sokolovo

  Ред је да нешто напишемо и о овом јунаку.

  Драгутин Матић, познат као Око соколово, најпознатији је српски војни извиђач. Рођен је 10. јануара 1888. године у Калетинцу‚на обронцима Суве Планине. Учествовао је у свим борбама српске војске од 1910. године до краја I светског рата. Познат је по својој фотографији која је обишла свет. Бавио се земљорадњом, а ишао је и у печалбу радећи као циглар и ћерамиџија. Једно време био је чувар градилишта својих рођака Матића у Београду. Крајем децембра 1969. се разболео. Из војног гарнизона у Нишу на Суву Планину је послат војни хеликоптер са лекаром по њега. Међутим, лекар је закључио да Драгутин Матић не би издржао пут до болнице. Умро је два дана касније, 1. јануара 1970.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име